TEKINTSE MEG A MODELLRŐL KÉSZÍTETT VIDEÓT!

 

ÍVES, AERODINAMIKUS VONALAK

ELEGANCIA ÉS DINAMIZMUS

Az új Citroën C5 X nagyon karakteres koncepció, egyedülálló a szegmensben.
A karakteres vonalvezetés elsősorban azzal hoz újat a D szegmensbe, hogy csomagtérajtaja az ötajtósokban és a kombikban alkalmazott megoldások egyfajta szintézisét teremti meg, miközben olyan elemeket is felvonultat, amelyek a SUV-k világát idézik.

A hosszan elnyúló motortérfedél, az íves, aerodinamikus vonalak, a magasan húzódó övvonal és a hátsó kerekek feletti egyedi formai megoldás különlegessé és dinamikussá teszi a karosszériát. A vadonatúj koncepciójú sziluett kialakítása során természetesen kiemelt szerepet kaptak az aerodinamikai jellemzők.

Az ötödik ajtó – szintén sok legendás Citroën modell különleges ismertetőjegye – a kombik praktikusságát nyújtja: tágasra nyitható, teljesen funkcionális, a raktér küszöbje pedig alacsonyan van, hogy a mindennapokban is könnyen és egyszerűen használhassuk.

 

MAGAS FELÉPÍTÉS

KÖNNYEDEBB IRÁNYÍTÁS

A modell magas felépítése annak köszönhető, hogy hasmagassága meghaladja a hagyományos ötajtósokét, kerekei pedig kifejezetten nagyok, 720 mm átmérőjűek.
Így a vezető üléspozíciója magasra került, ami kedvezőbb kilátást, ennek révén pedig nagyobb biztonságot jelent.

 

LÁTNI ÉS LÁTSZANI

MODERNITÁS ÉS CSÚCSTECHNOLÓGIA

A C5 X elöl és hátul is a Citroën új, C4-ben bemutatkozott, V alakú világítótestjeit kapta meg.

A LED-es fényforrások azonnal felismerhetőek és köthetőek a márkához.
A nappali menetfények remekül kiemelik a C5 X nem mindennapi vonalait.

MELEG, PUHA ANYAGOK

A beltér, a felhasznált anyagok minősége, a kellemes színek és az apró kis részletek révén eleganciát és nyugalmat sugároz:

  • Minőségi szövet- és bőrkárpitokat az utazás világa inspirálta;
  • Háromféle díszborítás, melyek egyike fahatású;
  • Citroën logót mintázó varrások;
  • Puha anyagok használata a vezető és az első utas közvetlen környezetében : könyöklő, középkonzol, műszerfal …

TÁGAS CSOMAGTÉR

KOMBIKHOZ MÉLTÓ CSOMAGTARTÓ MÉRET

A C5 X csomagterének kialakításánál a kombik jellegzetességeinek megvalósítására törekedtek a tervezők, úgy méretben, mint általános kialakításban. Mindezt a tágas, 545 literes alaptérfogat*, a lehajtott hátsó ülésekkel elérhető 1640 literes maximális térfogat*, a könnyű nyithatóság, az alacsony küszöb és az egyenes vonalú oldalfalak biztosítják.

*változattól függően

PRAKTIKUM A MINDENNAPOKBAN

A pakolást a csomagtérfedélhez csatlakoztatott roló is könnyíti, a csomagtér pedig elektromosan nyílik*. Mivel a csomagtartó lábmozdulattal is nyitható*, így megelőzhetjük az esetleges kellemetlenségeket, amikor bevásárlás után teli kézzel kellene valahogyan kinyitni azt.

*változattól függően